onsdag, augusti 30, 2006

Att flytta till Hjällbo.

Första intrycket av Hjällbo är ett upplyftande kaos. Jag och Josef skulle skriva på kontraktet och kom i god tid, varvid vi fick sitta en stund i Hjällbo Bostadens lokaler. Under denna tid kom många smått konstiga människor in, med konstiga ärenden.

Den roligaste var en kinesisk kvinna som inte kunde någon svenska alls nästan som ville ha en källarnyckel, och vägrade erkänna att hon tappat bort den. Hon blev tillslut jättearg och pratade med ilsken röst på kinesiska. Hennes kinsesiska väninan som var med översatte men nej. Hon vägrade acceptera att hon gjort fel.

Strax efteråt kom en mamma och ett rumpnissebarn med lockigt hår och stora öron in. Rumpnissebarnet hade en tuta som det iderligen tutade i. Josef tyckte att när/om han får barn ska det ha en tuta. Rumpnissebarnet gav mig en lång blick innan hon tutandes försvann ut genom dörren.

Vi skrev på kontraktet och gick ut i Hjällbo. Vi såg tre vegandreadmänniskor, ganska många muslimska juggar, och en miljard somaliska män, gärna på uteserveringar med sina söner och manliga släktingar. Man kan lugnt säga att Hjällbos gator och torg är starkt manligt dominerade, och att vi kommer att höja svenskkvoten med 100% eller så.