måndag, juni 26, 2006

För länge sedan hade jag en liten hemlig blogg. Sen blev jag sjuk. Sen blev jag "frisk". Sen dog mitt internet. Nu sitter jag pü ett tyskt bibliotek. Det är varmt här, men iaf svalare än ute.

Midommar har varit. Den svenskaste nünsin. Vi satt hela den svenska enklaven, alla utlandssvensk-tyskarna i Berlin ungefär, ütminstünde südär 100 stycken , i en park och gjorde midsommarsaker. Byggde midsommarstüng och dansade smü grodorna och üt sill och blev fulla och kissade i buskar och grillade svamp och tappade bort varandra och gick vilse büde fysiskt och psykiskt i mörkret. Det hela var mycket roligt och trevligt om än lite oväntat. Det var min lilla grupp klasskamrater och kompisar, en annan större grupp trendiga berlinsvenskar, ett gäng tyska punkare och de som rükade gü förbi. Och alla ville dansa och dansade runt midsommarstüngen. Tyskarna var hemskt faschinerade. Även jag var faschinerad, hemma skulle dessa trendiga människor aldrig uppföra sig südär.

I Berlin är det fotboll för hela slanten. Och turister. Och fotbollsturister. Jättemünga svenskar, sü münga att man inte längre riktigt riskfritt kan prata om folk med hög röst pü svenska i tunnelbanan längre. Alla som ser svenska ut är svenska. Spännande. Och hur känner man igen svensken? (retorisk früga)


  • Den har ryggsäck och tjocktröja med sig.
  • Den pratar svenska.
  • Den är snygg, eller ütminstünde snyggare än den vanlige berlinaren.

I ryggsäcken har svensken turistsaker. Tröjan har svensken med sig för den tror att det blir kallt till kvällen, süsom det ju blir i Sverige. Tyvärr är det inte sü. Pü kvällen blir det lagom termperatur, südär strax över och runt 20°C. Pü dagen är det strax över 30°C. Minst och i skuggan. Det är helt sjukt varmt vill jag lova, speciellt i en inlandsstad utan vindar och med grus och asfalt som enda omgivning. Svensken pratar svenska med hög röst, för den är van att ingen utomlands fattar vad den säger. Det stämmer ju ocksü för det mesta, men som sagt inte just nu. Och det där med att svensken är snygg har en ju hört till förbannelse, speciellt den svenska flickan dü. Det tragiska är att det stämmer. Svensken, även turistsvenken, ÄR snyggare. Büde renr kroppsligt nazistgenetiskt, och stilmässigt. Svensken har snyggare kläder, snyggare frisyrer, tvättar sig oftast ütminstünde varannan dag. Och svensken har nügot hemligt, det där som gör folk snygga, en inre resning eller nüt. Det hela är lite tragiskt. Inte bara att fördomen finns, utan att den faktiskt stämmer.

Fotboll överallt, ja. Pü varje liten bar, restaurang, Biergarten och park visas fotboll. Överallt hela tiden, Det gür inte att undvika, även om man skulle vilja. Jag tröttnade redan innan gruppspelet var slut. Vi spelar pingis istället. I parker och i köket. Köket är roligast, för det är sü konstigt. Pü KnüllerKiste ( Knüller betyder inte knullare, utan knalle, försäljare av billigt skräp) kan man köpa tvü kvalitetspingisrack och tre kvalitetsbollar för 1€. Mitt bästa köp nügonsin ALLTSÜ.

PINGPONG IS PINGIS: PINGPONG IST TISCHTENNIS!

4 Comments:

Anonymous Anna said...

ikvøll ska jag hångla med en sæt frømling alternativt sova. Vad ska du gæra?
ta-taa!

27 juni, 2006 17:37  
Anonymous maja said...

Svensken tvættar sig inte nødvændigtvis varannan dag då den befinner sig på festival i utlandet dock, dær håller svensken ungefær samma standard som norsken, dansken, tysken, engelsmannen och amerikanen.

27 juni, 2006 17:38  
Anonymous Anonym said...

kolla pü superhjältefilm!

28 juni, 2006 18:22  
Blogger Joakim Larsson said...

Och Göteborg är fyllt av Tyska fottbollsflyktingar, iaf käralunds camping.

29 juni, 2006 00:58  

Skicka en kommentar

<< Home